čtvrtek 25. března 2010

Hýčkejte si svého virtuálního hajzla. Úvaha o ztrátě kontextu

Oznámil mi, že mu "zatrhnul tipec". Dalo by se taky říct, že ho "zamáznul" nebo "zrušil". Myšleno virtuálně, pochopitelně. Prostě ho vyškrtl ze svých facebookových přátel. A podivil se, že i já neplánuju udělat totéž. "Měl jsem ho vykopnout už dávno. Ty jeho kecy mi vždycky lezly krkem," řekl. A dodal tónem, který sám o sobě dával najevo, že ten člověk je prostě neuvěřitelný. "Byl členem skupiny Volím komunisty a nestydím se za to!" Zakroutil hlavou. "Takovej debil!" Čtěte víc v mém článku pro Technet.

Štítky:

Komentáře: 2:

Blogger Unknown řekl...

Pane Čermáku, mám dojem, že toto je od Vás jeden z nejslabších článků. Myšlenka, že je třeba mít na Facebooku široký vzorek populace (od inteligentů po magory), abychom nezapomněli, jak to vypadá v reálném světě, je z mého pohledu zcestná. Facebook přece není žádná sociální sonda pro zkoumání reálného světa. Facebook je přece platforma pro komunikaci s přáteli. Stejně jako nemám potřebu chodit s některými lidmi na pivo, nemám potřebu číst statusy těchto lidí na Facebooku. Nedomnívám se, že uzavřením se do skupiny stejně smýšlejících lidí bych ztratil představu o skutečném světě!

26. března 2010 v 14:05  
Blogger Dan Franc řekl...

@Jarys: FB je takový, jaký si ho uděláme a co od něj čekáme. Může být jak platforma pro komunikaci s přáteli, může být okno do světů, do kterých jinak nevidíme. A s využitím funkce Seznam a filtrovaných statusů může být dokonce oboje.

(PS: zrovna jako sociální sonda je FB fenomenální, ovšem)

28. března 2010 v 1:22  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka