pondělí 12. října 2009

Proč je dobré se učit

Co na tom Slovensku děláte? Spíte, anebo už sledujete jen to, co se šustne v Budapešti? Dobrá, nechť to tedy zazní v tomto sloupku, ale už to nebudu opakovat. Aktéry ponižující a nevkusné reklamní kampaně byli slovenští Romové, případně romští Slováci. Romské organizace se už ozvaly, avšak Bratislava stále mlčí.

Ano, řeč je o tom drobném incidentu, kdy si ve středu navlékli dotyční Romové ze Slovenska žlutá trička s nápisem "Měl jsem se lépe učit." Protože pracovali na kopání výkopu, je pointa zřejmá. Dostali za to pivo a párek, takže když večer odvysílaly jejich záběry všechny televize a druhý den se jejich fotky objevily ve všech novinách, měl z toho jeden nejmenovaný vzdělávací webový portál možná nejlevnější celostátní reklamní kampaň v historii.

Školství se ovšem týká i další kauza, kterou je vyšetřování na plzeňské právnické fakultě. Jak se ukázalo, mnoho politiků a státních úředníků tu studovalo v jakémsi zrychleném režimu, takže doktorského titulu zde dosáhli třeba i za pár týdnů. Podle médií jim ovšem rychlotitzuly nebude možné odebrat.

Pak bych měl jiné řešení. Udělme doktoráty také zmíněným romským kopáčům! Jako kompenzace pro zneužité členy menšiny a zároveň cizince je to odpovídající. Ministr pro lidská práva Michael Kocáb jim to jistě vyboxuje. A oni pak do výkopu nastoupí s podobnými, jen lehce pozměněnými tričky. S nápisem: „Kdybych se byl učil ... nebyl bych JUDr. z Plzně!“

(Sloupek pro slovenský deník Sme).

Štítky: ,

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka