pondělí 8. února 2010

Už slyším hvízdat kulky

Možná si z nás Vláďa dělá jen "dobrý den" ... ale člověk nikdy neví. Můj oblíbený ekonomický žurnalista ve svém sloupku píše, že v Praze má chuť střílet cyklisty. Ano, ani já nemám radost, že v Praze jsou - měřeno náklady na postavený kilometr - nejdražší cyklostezky v Evropě (a zřejmě i na světě), a i já chápu rozčílení řidiče, který například v úzkém prostoru mezi tramvajovým pruhem a chodníkem čas od času musí - kvůli nám cyklistům - jet pár desítek metrů nikoliv komfortní padesátkou, ale třicítkou. Na svou obranu uvádím, že se vždycky snažím šlapat jako drak. Jsou to nepříjemné pravdy, a to ani nebereme v úvahu estetické kritérium, totiž smutný fakt, že pohled na tučná těla nacpaná do cyklistických dresů je skutečně příšerný. Ale Vláďo, zatraceně, přece hned nebudeš vytahovat bouchačku?



Chci ještě podotknout (a rozhodně bych byl nerad, aby to kdokoliv chápal jako vyhrožování), že podle neurologů je automatická obranná reakce rychlejší než akt, který ji vyvolá. Přeloženo do češtiny to znamená, že chlápek, který vytahuje bouchačku, bývá pomalejší než ten, na koho ji vytáhl. Tím se někdy vědecky zdůvodňuje hollywoodské klišé, podle kterého obvykle správní chlapi v přestřelce na hlavní třídě westernového městečka zastřelí padouchy. Ano, podle posledních experimentů to ještě trochu komplikuje reakční doba, ale mé stanovisko je takové, že zkrátka budeme připraveni.

No a na závěr chci prohlásit, že my cyklisti budeme držet při sobě, tak jako lovečtí psi drží s kachnami. Narážím tak na aktuální zprávu z Kalifornie, podle které pes postřelil svého pána na lovu. Možná se k nám přidají i chodci. Čímž končím krátký výlet do světa kulek a jdu si připravit kolo na jarní sezónu.

Štítky:

Komentáře: 3:

Anonymous Anonymní řekl...

Hehe tito lidé, jako je onen komentátor, podle mě nikdy v životě nebyli v zahraničí, nebo opravdu před dlouhou dobou. Všude ve světě (tedy kromě Ruska, ČR a podobných zaostalejších demokracií) je bicykl naprosto běžná součást dopravního provozu - není to spíš chyba těchto psychopatických řidičů, kteří se bojí, že do cíle přijedou o 20 sekund déle? Je neskutečné, že lidé na kolech musí vozit barevné vesty, aby je řidiči nesrazili a často se stane že mladý nebo mentálně zaostalý řidič úmyslně na lidi na kolech najíždí...

8. února 2010 v 11:00  
Blogger usiiik řekl...

Aby na pana Vláďu nepřišli policisté. Jako na toho chudáka v Anglii co vtipkoval, že vyhodí letiště do vzduchu. Neb to zavání terorismem!

8. února 2010 v 13:38  
Anonymous Anonymní řekl...

Ten člověk by si měl zopakovat pravidla silničního provozu. Co má dělat cyklista, když mu na Štefánikově mostě skončí vyhrazený pruh, je docela jasně dané.

Jinak pohled na tučná těla v dresech mi nepřijde ani zdaleka tak příšerný, jako pohled na ty fronty aut, ve kterých pouze výjimečně sedí alespoň dva lidé.

Souhlasím ale s kritikou luxusních cyklostezek. Blízko mého bydliště teď vznikla stezka dlouhá 3,5 km za 140 milionů Kč. Budu ji využívat, když už stojí, ale dokážu si za ty prachy představit lepší věci.

9. února 2010 v 4:53  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka