pondělí 22. června 2009

Ve zdravém těle zdravý duch. Ale stojí to dost prachů ...

Muži v Americe prý mají novou výmluvu, když nejsou ... dostatečně mužní. Ženám prý říkají, že jsou vystresovaní z ekonomické krize. Publikoval to jako zajímavost jeden odborný časopis amerických psychiatrů. Takže tu máme další z mnoha léků na krizi a její dopady: modrou pilulku Viagry.

Ta ovšem nepomůže pražskému primátorovi Pavlu Bémovi. Jeho potíže s mužností nejsou privátního, nýbrž politického typu. Konkrétně se týkají kandidatury Prahy na pořádání olympiády v broce 2020. Pavel Bém není dost chlap na to, aby řekl: "Stahujeme kandidaturu, protože to nebyl nápad, který by českou veřejnost nadchl a protože by to pravděpodobně skončilo humbukem."

Odhodlání pořádat v Praze olympiádu bylo od začátku chybou v úsudku, kterou viděl každý až na Pavla Béma. Jeho olympijský sen stál z veřejných peněz téměř sedmdesát miliónů. Dost peněz, aby mohly ohrozit jednu politickou kariéru! Ale když to připíšeme na účet globální kriti, je to pakatel.

Údajně až stomiliónovým dluhem skončila jiná, nesrovnatelně menší sportovní akce. Jde o únorové mistrovství světa v lyžování v Liberci, z kterého bývalý premiér Topolánek udělal událost bezmála státního významu a jeho šéfku Kateřinu Neumannovou podporoval nejen štědrými dotacemi, nýbrž i vřelými slovy. Ale ani jedno nepomohlo a čtyři měsíce poté ťukají na dveře Neumannové věřitelé. A ona zase ťuká na dveře pražských ministerstev, v kterých však už sedí jiná vláda.

I bývalá lyžařka je tak obětí krize, v tomto případě politické. Kdyby byl Topolánek stále u moci, jistě by se to nějak zařídilo. Ale šéf ODS ladí formu před podzimními předčasnými volbami a o tenhhle štafetový kolík už nemá zájem.

Nevíte, kde se dá v Praze koupit politická Viagra?

(Sloupek pro slovenský deník Sme).

Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka