pondělí 3. srpna 2009

Topolánek má svou hlavu

Nelze popřít, že šéf ODS Mirek Topolánek má svou hlavu. Kdyby se zeptal kohokoliv s jinou hlavou, než je ta jeho, musel by se dozvědět, že vyjet si dva a půl měsíce před předčasnými volbami na luxusní dovolenou do Toskánska není úplně dobrý nápad. Že by mu slušel týden odpočinku třeba někde na chalupě, v horách nebo u moře. Ale že pronajmout vilu na měsíc a dělat výlety na jachtě je i pro politika pravicové strany poněkud riskantní. Říkejme tomu klidně pokrytectví, ale tak to je.

A jako by toho bylo málo, on ještě vyjede na dovolenou se svým kamarádem z mokré čtvrti Markem Dalíkem a když nastupují na jachtu, tak se náhodou potkají také s šéfem polostátní elektrárenské firmy ČEZ, s bývalým ministrem své vlády, s bývalým ministrem z konkurenční strany a s mužem zabývajícím se lobbingem. Aspoň že ušetřili za fotografa, protože je z nedalekého křoví či bůhvíodkud vyfotil najatý slídil. A než se Topolánek stačil vrátit domů, vyšly fotografie v novinách.

A protože má Mirek Topolánek svou hlavu, tak hned po návratu svolá tiskovou konferenci. Tam se na všechny oboří, jak můžou jeho dovolenou takhle rozmazávat. V Monte Argentariu v Toskánsku je tolik Čechů, že dá rozum, že při nastupování na jachtu nějaké potkáte. Všechno to byla náhoda! Monte Argentario je od Prahy v "dojezdové vzdálenosti", takže se nelze divit, že se stalo takovým novým Špindlerovým Mlýnem. I tam se v zimě každý víkend všichni (rozuměj všichni důležití) sejdou.

Mít svou hlavu je někdy dost na hlavu.
(Sloupek pro slovenský deník Sme).

Štítky: ,

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka