středa 9. ledna 2008

He he! Blamáž s Hillary

Americké volby jsou noční můrou českých novin, a platí to i pro primárky v New Hampshire. Volební místnosti se zde zavřely ve dvě hodiny ráno našeho času, brzy poté byly také zveřejněny výsledky. To je však pro jakýkoliv papírový deník v Česku pozdě, minimálně dvě hodiny po té úplně poslední uzávěrce. Editoři prvních stran českých novin se tentokrát mimořádně blamovali, a to proto, že uvěřili průzkumům, které mezi demokraty výrazně favorizovaly "černého koně" (já vím, ta politická korektnost) kampaně Baracka Obamu.
A tak Hospodářské noviny zveřejnily fotografii rozesmátého Obamy s titulkem "Obamova hvězda stoupá nečekaně vysoko", Lidové noviny zase fotografii truchlivě se tvářící Hillary Clintonové s titulkem "Hillary před voliči: už došlo i na slzy" a MF Dnes obdobnou fotorafii s komentářem: "Zklamání, kampaň Hillary Clintonové nevychází". Výsledek? Primárky v New Hampshire vyhrála Hillary Clintonová a místo zklamání či slz prožívá se svým týmem euforii.
V Česku zase vyhrálo Právo, které sáhlo po tom opravdu důležitém, co se v Americe v minulých stalo. Totiž po svatbě Karla Gotta v Las Vegas. Co se týče fotografie, tváří se na ní český slavík ovšem spíš jako na pohřbu.



Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka