úterý 6. května 2008

Měl bych jeden dotaz ...

A ten zní: "Jsem grafoman?" Nebo lépe řečeno: "Máte pocit, že píšu víc, než bych měl?" Myslím to vážně, byl bych rád, kdybyste mi odpověděli. V komentářích pod tímto postem, anebo v mailu, to je fuk. V poslední době mně čím dál víc lidí říká, že moje články jsou všude. Znáte to ... "otevřeme plechovku z lančmítem, a vyskočí z ní Čermákův komentář." To bych byl nerad. Jistěže jsem grafoman a egoman, protože - jak jsem už napsal (a citování sama sebe je průvodním znakem obou dysfunkcí) - grafománie a egománie jsou základní stavební kameny novinářovy mentality. Píšu rád a je to můj koníček i práce. Ale nemám pocit, že bych psal moc. Věnuju se psaní tak dvě, maximálně tři hodiny denně. Spolupracuji se třemi médii, pro které píšu průměrným tempem jeden až dva příspěvky týdně. Nemyslím si, že to je moc. Ale možná jo. Napište mi to. Jsem z toho nervózní.

Štítky:

Komentáře: 20:

Anonymous Anonymní řekl...

Nejste grafoman (hohó, všem blogerům tykám, ale u Vás mi to jaksi nejde). Ale připouštím, že jsem se onehdá začetla do nějakého časopisu a tam vykoukl komentář a já si říkala: Kdepak já to už četla? Na extra.cz, protože ji mám v RSS čtečce. Takže mám dost článků ještě zdvojených :)

Jinak musím říct, že existují daleko, daleko úpornější psavci - zrovna dneska jsem narazila na http://guru.blbne.cz a to je nářez, panečku!

Takže klidně houšť a větší kapky - protože Vaše psaní má hlavu, patu a leccos jiného.

Hezký den, Kobliha

7. května 2008 v 11:55  
Blogger rony řekl...

ano, ale do spickoveho grafomana je to este stale neuveritelne malo!

7. května 2008 v 12:34  
Anonymous Anonymní řekl...

Samozřejmě grafoman jsi a já ti k tomu gratuluji a závidím. Navíc je to posílené tím, že jsi workoholik a maximalista - tak říkáme my lenoši všem, kdo mezi nás nepatří.

Nedávno jsem měl ten pocit, že jméno Miloš Čermák vidím všude. Ale je to spíš shoda náhod a nepříjemné mi to nebylo. :) Spíš mě fascinuje ten rozsah témat - jednou internet, podruhé školství, ... Jak to zvládáš furt sledovat?

7. května 2008 v 13:12  
Blogger Markus řekl...

Ano, Miloši, jsi grafoman. Je to dar od Boha, měl bys na něj být hrdý a vážit si ho. A na ten lančmít se opravdu těším. "Čermákovy komentované šproty v tomatové omáčce":)

7. května 2008 v 13:32  
Anonymous Anonymní řekl...

Nemám pocit, že jste grafoman, nebo že píšete víc, než byste měl. Na druhou stranu mi na tomhle blogu občas trochu vadí, že sem dáváte věci, které napíšete v práci. Daleko lepší by bylo dávat sem pouze příspěvky určené speciálně jen pro blog (a pro nás, jeho čtenáře).
Mám ve čtečce hodně zdrojů. a když tu během jednoho dne přibudou tři články těsně za sebou, většinou všechny odkliknu jako přečtené, aniž bych se na některý podíval. Přitom se to vždycky objeví na webu i jinde (například tohle). Možná by stálo za úvahu na texty napsané pro jiná média jen upozorňovat ve zvláštním feedu (například pomocí googlích sdílených položek).
Samozřejmě Vám do toho nemám co kecat, ale zeptal jste se sám.

7. května 2008 v 14:09  
Anonymous Anonymní řekl...

nuz, ci si, alebo nie, tazko povedat. tiez mam tyky (dnes v noci) som u seba postol 10 clankov, len taky fukot. je to otazka chuti. ak ta to bavi a mas chut, pis kym ti ruky neodpadnu :)

ja som tvoj blog objavil pred nedavnom, som slovak, cize necitam ceske media, teda myslim casopisy, a vlastne ani tie slovenske, som vlastne len na nete a citam 99% len zahranicie. pacia sa mi tvoje clanky, su zabavne, obcas vystizne, necitam komentare k politike, lebo ma ceska politika nijak neberie. inak je to pohoda a vzdy ked pridas clanok, ktory obsahuje niekoho z tvojej rodiny, vzdy to skonci komicky :) preto ta citam rad a urcite by si nemal prestat s tym, co ta bavi, aj keby ti to vycital rovno cely svet.

7. května 2008 v 17:36  
Anonymous Anonymní řekl...

Ahoj, pokaždé když si otevřu RSS čtečku, zakroutím hlavou, co to ten Čermák zase komentuje, jestli mu to za to stojí. Ale pak si řeknu: "ale proč ne, přeci mne nikdo nenutí to číst, tak ať si píše o čem chce a jak často chce." A stejně to přelétnu všechno očima :) Pokud budeš mít vždy nové téma či zajímavou poznámku, piš třeba deset textů denně! Radek

7. května 2008 v 20:32  
Blogger akb řekl...

Opravdoví grafomani odpovídají zásadně formou příspěvku na svém blogu.

8. května 2008 v 4:16  
Anonymous Anonymní řekl...

Dobrý den,
vnímám vás jako publicistu, který se vyjadřuje ke všemu, i k věcem, kterým nerozumí, a málokdy dělá nějaký rozsáhlejší průzkum svého tématu. Váš záběr je podle mě široký a mělký. Málokdy se mě stalo, že bych při čtení vašich komentářů pocítil nějaký moment "aha", takže se jim spíš vyhýbám (neklikám, kdyžtak přelítnu).

Vaše moderování NetClubu spadlo alespoň s Danou Bérovou k závisti a sexistickým poznámkám na úkor hloubky a zajímavosti.

8. května 2008 v 10:13  
Blogger Zajoch řekl...

Tak ci tak, psat dal. Dobre se to cte a nemusim hledat tvoje clanky a sloupky jinde... :)

8. května 2008 v 15:15  
Anonymous Anonymní řekl...

Inu Milo... zcela jiste jsi :o) ale jsou i horsi pripady viz treba takovy Dan Docekal :o) Ja bych byl rozhodne spise vice pro nejake delsi analyzy a komentare, tenhle prispevek se hodi pro blog a jeho delka se spise hodi pro klony twitteru...

cili jsi, ale neni to tak strasne, proto te cteme a jak uz tady nekdo napsal, mohlo by to byt daleko daleko horsi :o)

8. května 2008 v 21:14  
Anonymous Anonymní řekl...

jak už nekdo napsal, velkým problémem je cross-posting. Nechci otevřít Reflex a číst Čermáka, otevřít reflex.cz a vidět toho samého Čermáka a nakonec na něj narazit na extra.cz.

každý článek nechť parkuje tam, kam byl napsán a vše bude OK.

9. května 2008 v 7:15  
Blogger Jan Vaněk jr. řekl...

Ano per Martin.

9. května 2008 v 15:48  
Blogger soda bicarbona řekl...

myslím, že to děláte dobře a na dobrém místě...

9. května 2008 v 18:03  
Blogger Matej Michlík řekl...

Nepíšete príliš, len píšete tam, kde si to prečítajú masy ľudí, to je asi ten problém...

9. května 2008 v 20:51  
Anonymous Anonymní řekl...

grafoman nie ste, ale v poslednom case pisete dost povrchne. hlavne tie stlpceky v reflexe su maximalne povrchne, treba na tom popracovat. take tie radoby vtipne bulvar-novinky, su skor nudne...

10. května 2008 v 23:02  
Blogger Don Insalata řekl...

no spíš je humorné, že jsem kliknul na umístění bloggerů "Česká republika", ohlásilo to téměř 16 000 bloggerů a MČ na pátém fleku, che.

15. května 2008 v 9:40  
Anonymous Anonymní řekl...

Nejste grafoman. Na vaše články/komentáře v televizi narážím hodně, ale asi to bude tím, že vás mám v přátelích na facebooku. Moje máma, tipuju, ta vás možná ani nezná. Takže to je jen zdání lidí, pohybujících se ve vašem kruhu. A navíc, čtu vás ráda. Kdyby ne, tak bych vás v přátelích neměla.
Bara

11. července 2011 v 10:51  
Blogger perplex řekl...

Katka, moje žena vždycky o tobě s uznáním říkala, že jsou jen dva lidi, kteří tak hezky umí recyklovat texty- Čermák a Pawlovská. Tak třeba nepíšeš moc, ale moc tě tisknou :)

11. července 2011 v 23:56  
Anonymous Petr Matoušek řekl...

Katka, moje žena vždycky o tobě s uznáním říkala, že jsou jen dva lidi, kteří tak hezky umí recyklovat texty- Čermák a Pawlovská. Tak třeba nepíšeš moc, ale moc tě tisknou :)

11. července 2011 v 23:57  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka