středa 30. července 2008

Ukaž se, odvaž se

Warholovských patnáct minut slávy se smrsklo na dvanáct vteřin, ale nic jiného jsme v rychlém jednadvacátém století nemohli čekat. Tak jako blogy upozadil nástup internetového videa, zdá se, že mikroblogování (ano, zase ten Twitter) teď něco podobného velmi brzy čeká. Ve fázi „alfatestování“ je nový web nazvaný 12 vteřin.

Právě tolik času mají registrovaní uživatelé, aby něco natočili (nejspíše sami sebe) a pak to publikovali na webu. Jde o podobné omezení jako 140 znaků u Twitteru, byť je to přece jen o něco technicky náročnější. Ovšem přístroje umožňující natáčení videa dnes máme všichni, a jsou to převážně mobilní telefony či digitální fotoaparáty. Ty umějí pohyblivé obrázky zaznamenávat dokonce až překvapivě kvalitně. Z telefonu lze však zase video rovnou odeslat, a to na speciální emailovou adresu, kterou každý uživatel dostane.

Registrace je zatím omezena pouze pro pozvané, ale o pozvánku si můžete jednoduše zažádat. Stane se „dvanáctivteřinové sebevystavování“ velkým fenoménem, jak někteří blogeři předpovídají? Počkejme a uvidíme. Myšleno doslova.

Štítky: ,

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka