středa 1. října 2008

Není to k ničemu. Bude to mít úspěch!

Pak mám také aplikace, o kterých vím, že nikdy k ničemu užitečnému nebudou. Kupodivu je mám radši než ty první. Když chci někomu ukázat, jak je iPhone pozoruhodný, volím nejčastěji aplikaci iBeer. Promění displej ve virtuální půllitr plný piva, které se při naklonění zdánlivě vylévá a vydává přitom realistické žbluňkavé zvuky. Už ve dvou hospodách jsem díky této aplikaci získal od štamgastů pivo zadarmo.

Můj přítel psychlog mně vysvětlil, že je to normální. Užitečné a spolehlivé věci jsou nudné, zatímco nepředvídatelnost a originalita nás přitahuje. Funguje to tak prý s naším vztahem k věcem, počítačovým programům i lidem. Něco na tom bude.

Minulý týden měl premiéru telefon G1, který je společným dílem firmy Google, operátora T-Mobile a tajvanského výrobce HTC. Chce být konkurentem populárního iPhone a na rozdíl od něj má nejen dotykový displej, ale také klávesnici. Bude tedy velmi užitečný pro ty, kteří například chtějí na telefonu psát texty, což na iPhonu nejde.

Čímž se vracíme k původní otázce. Může být užitečná věc sexy? Asi nikoliv, což si nejspíš uvědomuje i jeden ze spoluzakladatelů Googlu Sergey Brinn. Na tiskové konferenci řekl, že už sám napsal pro zmíněný telefon první aplikaci. Umí změřit čas, který uplyne mezi tím, kdy telefon vyhodíte do vzduchu a zase ho chytíte. Novináři se ho ptali, k čemu to je dobré. Krátce se zamyslil a pak řekl: „Myslím, že k ničemu.“

Myslím, že ten telefon má šanci.

(Pravidelný sloupek pro slovenský deník Sme).

Štítky:

Komentáře: 3:

Anonymous Anonymní řekl...

na psani je nejlepsi stylus a grafiti si nemuzu pomoct je to nejrychlejsi

3. října 2008 v 11:23  
Blogger rony řekl...

migon, pod na ferovku :-)

3. října 2008 v 14:31  
Anonymous Anonymní řekl...

Jak k ničemu? Čím víc pokusů, tím rychleji roste pravděpodobnost, že si člověk půjde koupit nový telefon.

3. října 2008 v 22:01  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka