pondělí 27. července 2009

Sex v neděli

Výjimeční muži jsou schopni výjimečných činů. Jako třeba český prezident Václav Klaus. "Byl to opravdu výjimečný čin z mé strany," řekl redaktorce Lidových novin. A nikoliv, nevynesl ji v náruči z hořícího domu ani ji nevyrval z chřtánu lidožravého lva. Bylo to ještě něco mnohem výjimečnějšího. Václav Klaus si s sebou vzal peníze v hotovosti, protože rozhovor probíhal v restauraci, kam redaktorku pozval.

V něm už po několikáté rozvinul teorii o levicovosti či pravicovosti různých jídel či věcí. Tentokrát to odnesl salát, který hlava státu označila dokonce za "antijídlo". Levicovou nálepku od něj už dříve získala třeba balená voda, batůžek na záda nebo snowboard.

Podobné téma ovšem shodou okolností rozebral i deník MF Dnes, a to dokonce na základě průzkumu veřejného mínění. Z něj vyšlo, že za typickou večeři levicového voliče lze považovat párky a pivo. A další výsledky? Komunisté nejedí zmrzlinu, liberálové dávají přednost červenému vínu a vegetariáni patři nejčastěji k Zeleným. Sociální demokraté vypijí nejvíc piva a vína.

A co třeba takové kouření? To není levicové ani pravicové, soudě aspoň podle debat v českém parlamentu, kde se projednávala novela protikuřáckého (či spíš kuřáckého) zákona. Jako obvykle se do sebe pustili politici bez ohledu na politickou příslušnou, zato s ohledem na svůj vlastní vztah k cigaretě. Novela dotyčného zákona přitom nezakazuje kouření v restauracích, ale pouze ukládá majiteli, aby svůj podnik označil příslušnou nálepkou.

Bodoval známý senátorský klaun a kuřák Jaroslav Kubera. K hrozbám, které by podle něj mohly přijít z Evropské unie (například zákaz pití piva či pojídání bůčku), přidal ještě mnohem tvrdší kalibr: zákaz sexu v neděli, který prý snižuje precovní výkony v pondělí. Své kolegy tím tak vystrašil, že novelu zákona raději schválili.

Zda je sex spíše pravicový, anebo levicový, proberou čeští politici až někdy příště.

(Sloupek pro slovenský deník Sme).

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka