neděle 9. prosince 2007

Božská čokoláda

Pokud si pod nápojem zvaným "čokoláda" představujete řídké kakao, které dostanete ve většině restaurací a kaváren, pak vůbec následující řádky nečtěte. Anebo naopak, začtěte se do nich velmi pozorně. Protože čokoláda je božský nápoj, kterému se přisuzují nejrůznější účinky, počínaje léčením rakoviny a konče stimulováním milostné touhy. Mně osobně stačí, že čokoláda fantasticky chutná. Vyrábí se z kakaových bobů, které to v Evropě neměly lehké (první várku si v alžbětinské Anglii údajně spletli s ovčím trusem a vysypali ji do moře), ale nakonec se prosadily. Čokoláda je skvělá věc, když je zabalená do staniólu a papíru, ale ještě úžasnější je v malém keramickém šálku. Úplně nejlepší dělají v bratislavské Čokoládovni pod Michalom. Její návštěvu nevynechám nikdy. Můj tip: mexická čokoláda s chilli.

Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka