středa 5. března 2008

Schovejte sousedovi rohožku!

Chtěl bych s tím člověkem udělat rozhovor! Je svého druhu celebrita. Začal bych nějak takto: Seznamte se s prvním opravdu mizerným sousedem v Česku a na Slovensku. Aspoň podle webové stránky, kde my „slušní“ můžeme ty „špatné“ označit a evidovat.

Webová služba RottenNeighbor.com (neboli volně přeloženo MizernýSoused.com) vznikla loni v červenci. Je založena na oblíbeném principu, který umožňuje kombinovat googlovské mapy s ostatními daty. V tomto případě informacemi o sousedech.

Přispívat může kdokoliv. Stačí na mapě označit vybranou adresu a napsat, proč některého z jejích obyvatel považujete za mizeru. Například: „Chodí každý večer nahý po bytě, zpívá si písničky Michala Davida a volí komunisty.“ Případně: „Seká trávu výhradně v neděli brzy ráno.“ Anebo: „Má hezkou ženu a ještě hezčí milenku. Nenávidím ho!“

Cílem stránky je nabídnout informace těm, kteří uvažují o koupi nebo pronájmu nového bytu. Pokud v okolí uvidí příliš mnoho červených domečků (značka mizerných sousedů!), měli by stěhování ještě zvážit. Z Kalifornie, kde tenhle web založil sedmadvacetiletý programátor, se označování nežádoucích sousedů rozšířilo do zbytku USA a pomalu se šíří i dál do světa.

Čímž se dostávám ke zmíněnému člověku, který je zatím prvním podobně ocejchovaným nešťastníkem v Česku a na Slovensku. Bydlí v Praze v Jeřabinové ulici. „Bude vám bušit na dveře, když se pokusíte poslouchat hudbu nebo nsledovat televizi. Jednou přišel v sedm večer dokonce i na Silvestra!“, napsal o něm anonymní informátor.

Neměli bychom ho v tom nechat samotného! Až dočtete tento článek, pusťte si doma co nejhlasitěji hudbu, pokreslete stěny výtahu nemravnými obrázky a schovejte sousedovi rohožku. To by v tom byl čert, abychom v červených domečcích nesrovnali krok se světem.

(Psáno jako pravidelný sloupek pro slovenský deník Sme).

Štítky: ,

Komentáře: 1:

Blogger Petr Olmer řekl...

Schovejte sousedovi ponožku? Aha, to jenom blbě vidím...

5. března 2008 v 9:17  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka