pondělí 10. srpna 2009

Pepek Paroubek

eským sociálním demokratům prý v kampani "pomůže i Pepek Námořník", tvrdí noviny. Jako vždy přehánějí, vždyť tato komiksová postava se jen objevuje v dětských filmech, které ČSSD rozdává na mítincích zadarmo voličům. Ale nedá se upřít, že tentokrát měli straničtí stratégové šťastnou ruku.

Pepek Námořník je považován za předchůdce pozdějších komiksových superhrdinů. Navíc letos slaví kulaté výročí, protože se v novinovém komiksovém stripu objevil poprvé v roce 1929. Má jedno oko, v ústech dýmku a především velké svaly na rukou. Když chce, je schopen nadlidských výkonů. Například dokáže zvednout nad hlavu mnohatunovou činku nebo plavat rychleji než parník. Za své nadpřirozené schopnosti vděčí špenátu, který konzumuje v ohromném množství.

Tady však vhodnost volby Pepka Námořníka končí. Jak víme, jeho kariéra byla založena na lži či lépe řečeno omylu. Vysoké množství železa změřil ve špenátu v roce 1870 jistý americký věděc, ale později se ukázalo, že se docela obyčejně spletl. Následkem toho - a nepochybně i pochybnou zásluhou Pepka Námořníka - se generace dětí ládovaly touhle zeleninou celkem zbytečně.

Pepek se v komiksu objevil jako vedlejší postava. Podobně jako Jiří Paroubek, který přišel do vlády v roce 2004 jako málo známý lokální politik. Oba se však prosadili, a to díky nadlidským schopnostem, kterými oplývají. Že i Jiří Paroubek, máme potvrzeno z článku Óda na manžela, který napsala jeho mladá žena Petra. Popisuje v něm například, jak její muž "přelétl deset metrů".

Možná měli sociální demokraté sáhnout po Spidermanovi nebo rovnou Supermanovi.

(Sloupek pro slovenský deník Sme)

Štítky: ,

Komentáře: 2:

Anonymous Martin Reichman řekl...

Pepek za svou supersílu vědčil konzumaci česneku. Teprve poté, co mu Bluto otrávil česnekový záhon, objevil Pepek špenát. Tak to alespoň vypráví v jednom z dílů svým dětičkám...

10. srpna 2009 v 20:38  
Anonymous Anonymní řekl...

a nikdy nikomu neprislo divny, proc si Pepek strka spenat do dymky? nikoho nenapadlo ze to vubec nemusi byt spenat? ;-)

11. srpna 2009 v 17:08  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka