neděle 4. listopadu 2007

Husa v Budějovicích

Kolik je restaurací na náměstí v Českých Budějovicích? Odhadem deset až dvacet (dá si někdo z Budějičáků práci s přesným počtem?), přesto je však v neděli v poledne problém najít tu pravou. Některé jsou utopené v hustém cigaretovém dýmu (nic proti kuřákům, ale základem dobré putyky je kvalitní větrání), další jsou naplněné do posledního místa (lépe řečeno těch několik posledních má na stolech cedulky Reserve) a jiné naopak zejí prázdnotou (není nic depresivnějšího, než když v poledne vejdete do restaurace, a zjistíte, že jste prvními hosty). Zoufalá situace!

České Budějovice navíc v poledne připomínaly policejní stát, protože na všech čtyřech rozích rozlehlého náměstí stály hloučky policie (státní), další policisté (městští) byli v zaparkovaných autech. Zda to mělo co dělat s naší návštěvou (spojenou s basketbalovým utkáním syna), není známo. Ale byly to nakonec bezpečnostní složky, které nás zachránily, a poradily zajít "do Husy". Ukazalo se, že v ulici hned vedle náměstí je Potrefená husa, neboli takový pivně-gulášový McDonald´s vlastněný Pražskými pivovary. Ale byla to dobrá volba, ať to vezmeme z kteréhokoliv konce: vepřový megasteak (400 gramů grilovaného vepřového s rozpečeným chlebem), guláš v chlebu, noky s tomatovou omáčkou či vepřový smažený řízek s jarním salátem. O pivu nemluvě. Dobrý oběd!

Štítky:

Komentáře: 3:

Anonymous Anonymní řekl...

Mně se v Huse nelíbí, že jsou všude televize. V hospodách bych je zakázal.
Tahle konkrétní má v létě naprosto skvělou zahrádku (bez televizí) na střeše, ze které je krásný výhled na plovárnu a Sokolský ostrov s visutou lávkou pro pěší, která dostala dokonce jakousi architektonickou cenu.

5. listopadu 2007 v 8:39  
Anonymous Anonymní řekl...

A což teprve, když si chce návštěvník neznalý místních poměrů, zajít na oběd v Olomouci! Metodou pokus-omyl jsme už vyzkoušeli několik zařízení a naše zkušenost je neveselá. Při posledním pokusu jsme se studené hotovky dočkali za hodinu. Takže svačinu do kapsy!

5. listopadu 2007 v 23:04  
Anonymous Anonymní řekl...

Once "funding" has occurred, the closing is complete and you are the homeowner.. [url=http://www.mulberryhandbagssale.co.uk]Mulberry ooutlet sale[/url] All the other couples shared a bed, and I was left on the couch.. [url=http://www.goosecoatsale.ca]canada goose[/url] Uuytbvwqb
[url=http://www.pandorajewelryvip.co.uk]pandora bracelets[/url] Vyondwukd [url=http://www.officialcanadagooseparkae.com]canada goose chilliwack[/url] xvbrmewgo

26. prosince 2012 v 7:12  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka