středa 31. října 2007

U vyoperovaného žlučníku

"Období salámové pizzy" už mám několik let za sebou. Nebyly to špatné roky a rád na ně vzpomínám, a tak si celkem s chutí (a nostalgickými vzpomínkami) užívám i občasné recidivy. Jako třeba dnes.

Jednu z nejlepších salámových pizz ve městě dělali v pizzerii Rustica v Opletalově ulici. Přesně takovou, po jaké jsem se mohl utlouct. Jak taková dokonalá salámová pizza vypadá? Na tenkém těstě se v milimetr hlubokém olejovém jezírku koupají přismahlá kolečka salámu, sem tam vykukují na strávníka pálivé feferony. Prostě něco úžasného! Kvalitu dokazuje i to, že kolegu Jana Nováka (dnes Hospodářské noviny) po konzumaci této pizy postihl před pár lety žlučníkový záchvat, s kterým skončil v nemocnici a nakonec až na operačním stole. Od té doby říkáme této pizzérii "U vyoperovaného žlučníku".

Navštívil jsem ji shodou okolnosti s kolegou Novákem. Že ani po žlučníkové epizodě na podnik nezanevřel, je pro tento podnik ta nejlepší vizitka! Salámová pizza z jídelníčku zmizela, kvalitní alternativou je však pizza Alla Diavola. Neboli ďábelská. Z nějakého důvodu je o něco zdravější (Kam se poděl všechen ten olej? A proč jsou tam, hrome, ta rajčata?), ale stále chutná výborně. Konec konců, k čemu je člověku nějaký žlučník?

PS: Fotografií talíře nemohu sloužit, protože můj mobilní telefon odmítl v příšeří pizzerie pořídit publikovatelný snímek. Ale o obsahu talíře si lze udělat představu z rozkošnicky najedeného výrazu Jana Nováka.

Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka