středa 6. února 2008

Chcete běžet maraton? V květnu 2008 v Praze? Začněte trénovat

Loni v listopadu jsem s ultramaratóncem Miloše Škorpilem vydal knížku Jak uběhnout maraton za 100 dní. Je to 240stránková knížka kapesního formátu, která obsahuje kompletní tréninkové plány (pro začátečníky, průměrně zdatné běžce i zkušené vytrvalce), obsahuje spoustu praktických rad a může sloužit i jako tréninkový deník. Knížku jsme vydali v nákladu 3000 kusů, zhruba polovina nákladu je vyprodána.

Právě teď zbývá do maratonu 100 dní! Rozhodli jsme nabídnout text knihy zadarmo ke stažení (zde ve formátu PDF, velikost cca 1,1MB). Vedou nás k tomu dva důvodu. Za prvé si myslíme, že maraton může uběhnout úplně každý a že je to tak skvělá zkušenost, že ji chceme dopřát co největšímu počtu lidí. A za druhé, podle zkušeností některých nakladatelů pomáhá "pirátství" prodeji knih.

Logika je jednoduchá. Stáhněte si text v PDF a zjistíte, že nabízíme dobře napsaný, graficky skvěle upravený a prakticky využitelný text. Můžete si ho uložit na harddisku a číst z obrazovky, nebo si ho vytisknout a používat jako tréninkový deník. Anebo si tu knížku můžete zároveň objednat a koupit, protože nejpraktičtější (a nejlevnější) variantou je stále ta klasická papírová. Pokud se vám elektronická verze líbí, objednejte si papírovou na tomto mailu. Za speciální "blogovou" cenu 149 Kč (cena v knihkupectvích je 219 Kč). Stačí napsat, že si knížku závazně objednáváte na danou adresu. Po zaplacení na účet obdržíte knížku do tří dní expresní poštou.

Beru to jako experiment, jehož výsledek mě zajímá. Dám vám vědět, jak dopadl! A vy napište, jestli se vám knížka líbí a zda podle ní už běháte. Je jedno, jestli si ji stáhnete, anebo koupíte.

Štítky: ,

Komentáře: 10:

Anonymous Anonymní řekl...

Technicka... Co je podle vas indiansky beh? Stejne jako v knize popisujete, co jsou stopky, tak by bylo dobre zminit, co tim myslite. (urcitou predstavou pochopitelne mam)

9. února 2008 v 12:06  
Blogger roman řekl...

Díky za možnost stažení. Knihu jsem koupil hned 3x - 1x pro sebe, 1x pro bráchu a 1x pro kolegu. Pro bolesti zad letošní PIM nestihnu ale někdy příště snad. V každém případě dobrá motivační pomůcka, v pdf formátu se bude hodit

9. února 2008 v 14:18  
Anonymous Anonymní řekl...

Dobry den, docetl jsem se dnes rano v reflexu, co jsem nasel na WC, ze zdarma ke stazeni, tak jsem si to stahnul. Behat neplanuju, koupit knizku uprimne taky ne,ale PDF urcite "prolistuju", vase sloupky nebo jak to nazvat v Reflexu jsou z 95% vynikajici a jedna z prvnich stranek, kam vzdycky listuju.. tož tak.. zatim zdar (je mi 30, jsem z Prahy, a sedim u kompu asi tak 12-15 hodin denne :-) Jo, nebojte se, i kdyz knizku nekoupim, uz jsem projizdel asi 5 minut psani na vasich strankach a davam do zalozek, tak mate ode dneska aspon navic dalsiho obcasneho ctenare :-)

26. března 2008 v 18:59  
Anonymous Anonymní řekl...

:D pobavila mě ta věta o tom, že je maraton skvělá zkušenost, bo jsem si vzpomenul na svůj pokus. Bože, lidi, tak fyzicky zle mi v životě nebylo. Ale, ALE! Byl to jeden z nejintenzivnějších zážitků v životě. Stejně jako mistr Čermák - vřele doporučuju.

24. ledna 2009 v 18:30  
Anonymous Anonymní řekl...

indiánskej běh je například sto kroků chůze sto kroků běh sto kroků chůze... počet můžete měnit, můžete vpravit i klus a trochu to rozčlenit, čelenka s pery není nutná

11. března 2009 v 19:52  
Blogger Jiří Sedláček / Frettie řekl...

Mno, já podle jakéhosi plánu již běhal a dá se to, dá se to zvládnou, první měsíc je krutej, ale pak je to lepší a lepší.

4. dubna 2009 v 20:39  
Anonymous Anonymní řekl...

I wish not approve on it. I assume precise post. Specially the title-deed attracted me to study the unscathed story.

15. ledna 2010 v 21:10  
Anonymous Anonymní řekl...

Amiable post and this mail helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

19. ledna 2010 v 19:19  
Blogger Unknown řekl...

A Nike+ je taky dobra motivace :)

6. listopadu 2010 v 16:41  
Anonymous Anonymní řekl...

Dobrý den, jsem moc ráda, že taková knížka existuje! Já jsem začala se skutečným běháním teprve tento rok (do té doby jsem hrála florbal a jezdila na kole) a říkala jsem si, že by bylo skvělé jednou uběhnout maraton. Netušila jsem, že už za 100 dní! Nadchlo mě to. Než jsem si přečetla vaší knížku, nevěděla jsem pořádně jak trénovat. Nebyl v tom žádný systém. Poznala jsem na sobě, že něco dělám špatně. Když jsem se pak snažila najít na internetu informace o tom, jak začít běhat a o tréninkovém plánu, našla jsem tuhle knížku a hned jsem věděla, že do toho jdu. Ráda bych v říjnu absolvovala Microsoft maraton - Pražská Stromovka. Pro mě je tato knížka skvělým návodem, jak začít systematicky trénovat vytrvalostní běh a ještě to završit maratonem:)
Děkuji moc

Veronika

24. června 2011 v 10:00  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka