středa 12. listopadu 2008

Flickr oslavil miliardové výročí

Mohla to být nějaká velká americká kára, blondýna v minisukni v barvách americké vlajky nebo aspoň manhattanský mrakodrap. Ale jsou to jen šedivé zašpérované dveře domu, kde nejspíš nikdo nebydlí. Že by baráček s nesplácenou hypotékou? I to je možné.

Fotka s pořadovým číslem 3000000000 každopádně nenabízí nic velkolepého ani povzbudivého. Tedy kromě samotného faktu, že má tak vysoké číslo. Ano, právě tolik uživatelé nahráli fotografií na server Flickr Je to o miliardu víc než zhruba před rokem, což odpovídá víc než slušnému neziročnímu padesátiprocentnímu růstu.

Flickr patří do portfolia vyhledávače Yahoo, který byl hvězdou prvního internetového boomu v druhé polovině devadesátých let, ale teď je už jen "chudým příbuzným" bohatého a dominantního Googlu. Flickr je oblíbenou službou, kterou většina lidí používá jako webov fotoalbum. Zdaleka však už není největším "úložištěm" fotografií. Tím se stal populární Facebook, který se sice na fotografie nespecializuje, ale minulý měsíc oznámil, že jeho uživatelé si ve svýcg profilech uložili už deset miliard obrázků.

Štítky:

Komentáře: 4:

Blogger catt řekl...

Na flickr nikdo nebude dávat fotky z oslavy nebo nějaké akce. Kamarádi by museli mít účet, aby je mohli komentovat. Proto flickr používají hlavně fotografové a proto je tam míň fotek.

13. listopadu 2008 v 10:14  
Anonymous Anonymní řekl...

... a proto se na ty fotky taky da casto i koukat.

15. listopadu 2008 v 12:01  
Anonymous Anonymní řekl...

Já bych byl možná i rád, že to byl takovýhle obrázek. Jasně, mohlo tam být něco extra, ale to by byla hodně velká náhoda, kdyby se někdo trefil.

15. listopadu 2008 v 17:55  
Anonymous Anonymní řekl...

Jsem profesionální fotograf a publikuji své fotografie na Flickru. Myslím, že je nejlepší pro publikaci fotek profesionálů protože má výbornou organizaci. Navíc uživatelům s PRO účtem umožňuje neomezenou kapacitu, což například photobucket neumožňuje, vzhledem k tomu že jedna má fotka má kolem 7 MB, je to pro mě potřebné. Účet zdarma je však lepší na Photobucketu, nabízí více MB volného místa, placený účet však má pouze 25GB a organizace fotografií je horší než na Flickru.

1. ledna 2009 v 13:53  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka