čtvrtek 22. ledna 2009

Pracovní nabídky, zn. velmi dobré

Žere vám Internet moc času? Asi to není žádný objev, zvlášť v době Facebooku, Twitteru a dalších sociálních sítí. Existuje dokonce prográmek, který si můžete stáhnout a který bude čas strávený používáním těchto služeb monitorovat. Rekordmani prý dosáhnout až deseti protwitterovaných a profacebookovaných hodin denně. A pokud máte slabou vůli, můžete dokonce nastavit počítač tak, aby vás po vyčerpání "povoleného" limitu na tyhle služby už nepustil.

Je tu ještě záložní řešení, vlastně dvě. Můžete si na zvládání své virtuální existence najmout člověka. Celebrity to tak dělají, například Brintey Spearsová. Ta minulý týden zveřejnila inzerát na volnou pozici "2.0 Media Manažer".

V době ekonomické recese je to jistě lákavá nabídka, zvlášť když požadavky na uchazeče obsahují bonbónky typu "závislost na sociálních sítích jako Facebook nebo MySpace", případně "vášeň pro vytváření a udržování vztahů". To má každý, kdo se s tímhle zákeřným sociálním světem nějak zapletl. A asi jen málokoho napadlo, že by za svou neřest mohl být někdy placený.

Britney ovšemže nechce žádného pitomce, a tak se nabídka zatím objevila jen na webové nástěnce s pracovními příležitostmi pro absolventy Harvardu. K čemu je potřeba diplom z prestižní univerzity, není přesně známo. Dá se čekat, že vybraný uchazeč bude většinu pracovní doby odpovídat fanynkám, aktualizovat zpěvaččin blog nebo hledat nápad pro online hry, které by s Britney Spearsovou mohli mít něco společného (přímo se nabízí třeba akční flashovka „rychlý sestřih dohola“, případně pátračka s názvem „Kde má Britney kalhotky“).

Není divu, že blogeři vyhlásili tuhle nabídku za „džob roku“, ne však nadlouho. O víkendu přišla jistá australská turistická agentura ještě s něčím lepším. Hledá blogera, který by strávil půl roku na ostrově v Pacifiku, a jeho jedinou pracovní náplní bude … blogování o tom, jak se tam má dobře.

Tomuhle říkáte krize?

Štítky: ,

Komentáře: 2:

Anonymous Anonymní řekl...

Miloši, mám z Vašeho příspěvku pocit, že jste právě objevil Ameriku :-). Social media management zde sice nefunguje dlouho, ale už to nějaký ten rok bude. To samé se týká např. ghostwritingu - nebo si myslíte, že si všechny ty celebrity vedou samy své blogy? Osobně mám několik klientů, kteří těchto služeb využívají.

K té Britney, užitečný link na rozhovor se ženou, která má na starosti část aktivit zpěvačky v kyberprostoru: http://louisgray.com/live/2008/12/exclusive-interview-with-woman-behind.html

22. ledna 2009 v 14:09  
Anonymous Anonymní řekl...

A já jsem si to zase rád přečetl. Záležitosti, kdy někdo napíše o něčem, co již roky funguje a je známé, neznamená, že to zná většina populace. Nebo se má o něčem napsat jednou a pak navždy mlčet? ;)

A byť pro mě to také není nové, jen mě to ujišťuje, že na podobné nesmysly jako je Twitter, Facebook a podobné sockoidní věci si čas raději hledat nikdy nebudu.

Jen to ukazuje, do jakých ****** (autocenzura) tenhle svět spěje. Všichni jsou tak sociální, až nakonec budou jen sedět u PC 16 hodin denně a nikdo už nic jiného dělat nebude, ani nemusí, protože u toho všichni pomřou.

22. ledna 2009 v 16:05  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka