středa 11. března 2009

Jo, konkurence nám trošku utekla, ale ... děláme na tom!

Co si můžete koupit, když se váš tatínek jmenuje Bill Gates? Všechno, co chcete ... ehm ... tedy s výjimkou iPhonu.

Manželka zakladatele Microsoftu v rozhovoru s americkým časopisem Vogue řekla, že módní telefon a také přehrávač iPod od firmy Apple patří mezi málo věcí, které svým dětem nemůže dopřát. Připustila, že svým kamarádkám občas iPhone závidí.

Ne všude je ovšem taková disciplína jako u Gatesů doma. Mnohé velké firmy a instituce mají sice smlouvy podepsané s Microsoftem, jejich zákazníci však čím dál častěji na pracovištích „kazí atmosféru“ svými soukromými iPhony a podobnými přístroji. A tak se minulý týden na konferenci amerických IT manažerů ve státním a vzdělávacím sektorům mnozí ptali Gatesova nástupce Steva Ballmera: Co s tím máme dělat, respektive co s tím děláte vy?

Odpověď: Děláme, co můžeme. Letos představíme novou verzi Windows Mobile 6.5, ale ta nenabídne ještě úplně všechno, co zákazníci od chytrých telefonů chtějí. To bude až ve verzi Windows Mobile 7 napřesrok.

Překlad: Nějak to nestíháme a od všech důležitých konkurentů, hlavně od Applu a Googlu, dostáváme na frak. Co oni nabízejí dneska, dáme my našim zákazníkům příští rok. Pak všechny doženeme, předeženeme a porazíme. Tedy pokud oni budou celou tu dobu čekat s rukama v kapsách.

Nebyla to zrovna slova, která by se u zákazníků setkala s příznivou odezvou. Reakci Billových dětí se do uzávěrky nepodařilo získat.

(Sloupek pro slovenský deník Sme).

Štítky: ,

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka