středa 11. března 2009

"S lítostí oznamujeme, že všichni lidé na palubě včetně pěti členů posádky a dvou idiotských blogerů zahynuli"

Irským nízkorozpočtovým aerolinkám Ryanair se podařilo rozdráždit blogery. V oficiálním prohlášení je nazvaly "idioty" a "šílenci". Stalo se tak po výměně názorů mezi jedním blogerem a zaměstnanci firemní centrály. "Je součástí politiky Ryanairu neztrácet čas ani energii konverzacemi s idiotskými blogery. Ryanair může potvrdit, že se to už nebude opakovat," stálo v prohlášení, které posléze citovaly i britské deníky.

Nezdá se, že by to byla zoufalá snaha o mediální pozornost. Na její nedostatek si zrovna Rynair nemůže stěžovat. Kontroverzní šéf firmy Michael O´Leary už loni na tiskové konferenci v Německu sliboval letenky z Evropy do Ameriky za deset euro. Příjmy měly kompenzovat naopak velmi drahé letenky do byznys třídy. Co za ně měli pasažéři dostat? "Beds and blowjobs," odpověděl rozšafně O´Leary. Ponechávám to bez překladu, stejně jako rdící se německá tlumočnice.

Ryanair je dobrým příkladem firmy, která si může dovolit špatnou publicitu. Či lépe řečeno je to možná promyšlený kalkul. Než žehlit stovky stížností na špatné jídlo, nepříjemný perzonál či pooplatek za kufr, je možná lepší dát najevo, že je to firmě ukradené. Má v rukávu totiž něco, kvůli čemu se zákazníci vracejí. Velmi levné letenky. Minulý týden kromě blogerské epizody upoutala pozornost také informací, že na palubách svých letadel bude účtovat poplatek za použití toalet.

Nemám nic proti tomu. Cestování letadly bývalo možná kdysi dávno nóbl událostí, ale co já si pamatuju, byla to vždycky navoněná bídla. Krásné letušky s dlouhýma nohama znám jen z filmů a co se týče bezplatného jnídla, tak i to v rámci krize rád oželím. Zvyknu si i na hajzlíky na mince.
Jen se bojím chvíle, kdy před letem přijde do kabiny kapitán s chlápkem v montérkách a řekne: "Tohle je údržbář z hangáru. Když dáte dohromady tak plus mínus tisícovku, mrkne se nám před letem na motor a na brzdy. Ale jestli ne, tak za pět minut odlétáme."

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka