pátek 30. listopadu 2007

Čtyři vteřiny a dost

Někdo hraje celé hodiny jednu počítačovou hru, vy si jich můžete zahrát 170 za necelých dvanáct minut. Každá hra trvá přesně čtyři vteřiny a všechny jsou součástí jedné flashové superhry. Lépe řečeno hned celé série superher.

Autorem nápadu na čtyřvteřinové hry je americký student a flashový vývojář John Cooney, který před pár lety napsal hru složenou z dvaceti čtyřvteřinových dílů. Každá byla založena na trochu jiném nápadu a všechny bylo možné ovládat pouze myší a mezerníkem. Kdo nestihl splnit daný úkol do čtyř vteřin, ztratil jeden ze sedmi životů. Cílem bylo zůstat co nejdéle ve hře.

Projekt měl úspěch, takže Cooneyho napadlo oslovit také ostatní flasové programátory a vytvořit mix různých nápadů i výtvarných stylů. Dal inzerát hledající spoluauoty na web a za necelé dva týdny byl tým hotov. Na flashovce "Four Second Frenzy" neboli "Čtyřsekundové šílenství" se podílelo pětadvacet vývojářů.

Nejnovější je třetí díl, zatím poslední, který tvoří více než 170 her, které napsalo přes padesát autorů. Jmenuje se "Four Seconds Firestorm" neboli "Čtyřvteřinová bouře". Poprvé zde lze hry ovládat nejen tlačítky klávesnice, ale taky myší.

Zdá se vám výhodné, že s každou hrou strávíte pouze čtyři vteřiny, a tudíž vám tahle zábava nespolyká tolik času? Nenechte se nachytat, stokrát nic umořilo osla a tisíckrát čtyři vteřiny je víc než hodina. Tak pozor!

Štítky:

Komentáře: 2:

Blogger bludr řekl...

Tuto myslenku trivterinovych mikroher poprve realizovalo Nintendo uz v roce 2003 (tehdy pro GameBoy, pozdeji pro DS a GameCube) ve forme genialni hry WarioWare. Vice viz Wikipedia.

30. listopadu 2007 v 23:54  
Blogger Unknown řekl...

Technology is the greatest invention of today’s world. There are so many things that have been launched which are so useful that now humans have gotten addicted to them. Items like mobile phones, laptops and internet are all the things which are addictive for anyone. For the working lot, mobile phones are like a must. They do almost everything on it. Their entire work depends on just one device. Sometimes, they could become a nuisance. Such people start over using the device and make others uncomfortable. Therefore if you do not wish to get interrupted by such activities then you can simply opt for cell phone jammer.

24. prosince 2012 v 7:37  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka