čtvrtek 11. října 2007

Dámy a pánové, kdo z vás to má?!

Že má Jiří Paroubek mentalitu papaláše nižší kategorie (či nižší cenové skupiny, vzhledem k jeho původní profesi), víme už dávno. Teď jsme se navíc dozvěděli, že se chová také jako vekslácký buran, plácající o stůl peněženkou a vykřikující, že vydělá víc než ostatní.

Tisková konference, na které to Paroubek novinářům „spočítal“ (míněno své příjmy), patří k vůbec nejnižším momentům jeho kariéry. Nejde vůbec o podstatu sdělení, tedy o to, kolik vydělává a zda mu to stačí na život rozjařeného padesátníka. Nedůstojný a trapný byl především způsob, jakým to šéf socialistické opozice podal.

Tvrdí-li levicový politik, že 99 procent obyvatel země žije pod úrovní toho, co jemu „zbyde“ (po zaplacení nejrůznějších splátek a půjček), je to opravdu hodně silná káva. A když se před přítomnými novináři chvástá, že vydělává - „při vší úctě“ - víc než oni? To jsou výroky, za které by normální politická strana vykoupla jakéhokoliv svého člena obloukem. Ne tak Paroubka a ne tak ČSSD.

Předseda sociálních demokratů zapomněl, že jsou to peníze, které dostává z našich daní. Navíc téměř polovinu z nich nedostává vůbec na to, aby vozil svou slečnu na výlety nebo kupoval členům své rozvětvené rodiny mobilní telefony. Ne, to jsou takzvané poslanecké náhrady, které mají přesné určení.

Že jejich využívání nikdo nekontroluje a že je tedy naši zákonodárci berou jako běžný bakšiš? Tak bylo rozhodnuto zřejmě s ohledem na jejich důstojnost. Aby nemuseli nosit na sněmovní účtárnu pomačkané paragony či procvaklé jízdenky (když tedy odhlédneme od toho, že sice dostávají příspěvek na dopravu, ale tu mají dle zákona zadarmo). Jenže naši poslanci zřejmě žádnou důstojnost nemají. Potvrdil nám to právě Paroubek. Tak jako on „to dělají všichni“.

To je typické: když se mluví o příjmech a výhodách poslanců, vždycky coby měsíční plat slyšíme to magické číslo mezi čtyřiceti a padesáti tisíci. Jenže když jde do tuhého a ukáže se, že šéf ČSSD moc utrácí, máme tu najednou černé na bílém, že bere skoro dvakrát tolik. A to poslední týdny v kuloárech skuhrá, že má jako řadový poslanec málo, a že by tedy potřeboval aspoň tu předsednickou, lépe placenou funkci. Fuj!

Zdá se, že média odkryla opravdu slabé místo Paroubkova charakteru. Je to jeho mužská ješitnost, navíc k nevydržení vydrážděná mladou pohlednou blondýnou v okolí. Ze skromného, soucítícího a na prostý lid myslícího sociálního demokrata je najednou Pan Naditá Šrajtofle. Jen možná zapomněl, že od všech těch „holých zadků“, které tak trumfuje svým měsíčním příjmem, bude dřív nebo později žádat jejich hlasy.


Štítky: ,

Komentáře: 11:

Anonymous Anonymní řekl...

who care

30. října 2007 v 22:16  
Anonymous Anonymní řekl...

Dobrej bulvarek. Doufam na dalsi peclive analyzy Topolankovy agrese z uhlu postele, na kterou si nasi pravicovi (tudiz spise si i vazici klasickych hodnot) novinari jaksi potrpi.

31. října 2007 v 21:54  
Anonymous Anonymní řekl...

A co se stane... Nic... V Cesky bananovy republice projde kazdymu co ma nejakou vyssi funkci skoro vsechno...

31. října 2007 v 22:35  
Anonymous Anonymní řekl...

Říkal mi jeden bývalý hospodský z doby kdy Paroubek RaJoval na Praze 5, že si chodil pro "desátek" a tak mu říkali Bezednej šuplík.

1. listopadu 2007 v 22:42  
Anonymous Anonymní řekl...

Dámy a pánové, kdo z vás to má?! A kdo závidí...

2. listopadu 2007 v 11:42  
Anonymous Anonymní řekl...

Hej pozdrawiam
Telepraca

4. listopadu 2007 v 20:40  
Anonymous Anonymní řekl...

Autor článku je novinářské prase,které neumí psát slušně vyváženě objektivně a s nadhledem,když má modrou průkazku,měl by přiznat barvu a nehrát si na nadstranickost slušného novináře...

1. července 2008 v 22:04  
Anonymous Anonymní řekl...

novinář nemusel nic psát, Paroubek to řekl sám, trubec..,.

3. července 2008 v 1:20  
Anonymous Anonymní řekl...

CSSD a Paroubek, ani me to neprekvapuje. Diky vsem co je volili :/ Inu takovi volove si toho Paroubka asi opravdu zaslouzi ...

25. listopadu 2008 v 22:48  
Anonymous Ivo řekl...

Autor štvavého článku je vypatlaná modrá makovice která leze do prdele modrokabátnikům včele arogantního burana M. Topolánka. Je to tady stejné jako za minulého režimu, ba pro obyčejné slušné lidi ještě horší a jen kdo táhne káru s ODS se má dobře.
P.S. Nikdy jsem nebyl v KSČ ani v SSM či v Pionýru. Od převratu v Listopadu 1989 jsem nebyl u žádných voleb,ale jak to vidím tak asi půjdu dát svůj hlas opozici burana Topolánka a jemu podobných. Myslím že takto bude reagovat na štvavou kampaň ODS hodně lidí a tato strana půjde do háje. Ivo

6. května 2010 v 15:21  
Blogger Radek řekl...

To je dobré rýpnutí, ale není objektivní a už vůbec vyvážené nestranností či nezaujatostí. Vůbec mne ale nepřekvapuje redaktor, který pracoval v Reflexu. To jen dokazuje jeho stranickou příslušnost či horování pro opačnou stranu. Jen se domnívám, že poslední vláda M. Topolánka pokřivila nejen právo ale i páteř obyčejných lidí. Nevolil bych ani kritizovanou osobu z článku a protistranu už vůbec ne. Volební lístek je dostatečně velký a zaškrtnout jdou čtyři kandidáti do PS-ČR. Ale já asi vhodím prázdnou obálku a můj hlas bude zmatečný. Tudíž se nestane příspěvkem do žádné stranické pokladny. Ti co volit nejdou, jsou započteny jako hlasy hypotetické a podle procentuálního pořadí se jejich hlasy rozdělují stranám i když nevolili. Stranická pokladna se naplní a oni poté mohou dělat kampaně za cca 200 milionů Kč! Ale i to číslo, které strany uvádí je podhodnoceno a mecenáši vypráší své portmonky do kasy za nějakou tu státní zakázku. Pan redaktor asi nemá peníze tak pro vděk odpracuje příspěvek svými články. ODS se chová způsobem, jaký si lze představit, jako dvě soupeřící skupiny zákonodárců které na letenské pláni hází po sobě chlévskou mrvu. Mireček Topolánků s Dalíčkem nacpali Švýcarská konta a Alešek Hřebíčků jim zdatně pomáhal sám se nechal zatknou v emirátech kde vlastní několik budov za 140 milionu Kč! Ale firma Viamond opravdu nebyla jeho anebo Ano?! Dokažte to! Kdepak politik si větev na které sedí, nepodřízne. Ještě že je spousta inteligentních lidí, kteří sice vědí, ale samy nezmohou nic. Ale Blaničtí rytíři nepřijedou! A Boží mlýny melou ale moc dlouho. Je to jako s právem v ČR! Soudní stolice už je jen Stolice. Poměrně řídká a zapáchající. Prostě národ mléka a strdí ale něco taky opravdu Smrdí!
Souhlasíte? 47Musterman@seznam.cz

7. května 2010 v 0:39  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka