středa 3. října 2007

Sháním právníky firmy Dell

Dolar zase klesl. Moderátorka rozhlasových zpráv se ptá prominentního finančního analytika. „Co bude dál? Vyplatí se teď dolary nakoupit?“ Finanční analytik se zamyslí a po chvíli odpoví: „Jsou dvě možnosti. Buď pokles dolaru bude pokračovat, anebo se zastaví. V tom prvním případě se nepochybně nákup dolarů vyplatí.“

Chtěl bych být finančním analytikem. Pak bych jistě měl nějakou chytrou odpověď na otázku, zda se teď vyplatí koupit akcie Googlu. Už jsou zase na historickém maximu! V polovině srpna poklesly pod pět set dolarů a mezi investory zavládla malá panika. Jenže teď už se zase akcie Google „přelezly“ hranici 570 dolarů. Podle finanční expertů by se mohly vyšplhat až na 700 dolarů! Nebo i víc. Samozřejmě jen v případě, že neklesnou na 200.

Peníze však lze na Googlu vydělat i jinak. Jeden Američan pocházející z Tanzánie podal v září na firmu žalobu. Tvrdí, že firma „ukradla“ jméno tanzánskému kmenu Gogo. Podle médií podal i druhou žalobu, a to na firmu Yahoo. Její jméno prý zase poškozuje tanzánský kmen Yao.

Zmíněný žalobce v dopise zveřejněném na Internetu tvrdí, že se celou věcí cítí osobně dotčen. Jeho dědeček z otcovy strany byl totiž z kmene Gogo, zatímco babička z matčina strany byla z kmene Yao. Muž žádá deset tisíc dolarů pro všechny žijící příslušníky obou kmenů.

Má někdo štěstí. I když možná to jen chce vzít příležitost za pačesy. Můj dědeček z otcovy strany pocházel z malé vesnice nedaleko Prahy. Pokud si vzpomínám, tak vždycky říkal, že to byla taková malá … ehm … to se do sloupku nehodí. Určitou šanci v tom však vidím. Nezná někdo adresu právníků firmy Dell?

(Pravidelný sloupek pro slovenský deník Sme, 3. října 2007)

Štítky: ,

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka