čtvrtek 5. února 2009

Google vás bude sledovat na mapě, lépe řečeno to umožní ostatním

Nejlivnější internetová firma světa představila novou aplikaci, která se jmenuje Latitude. Je určena pro mobilní telefony s modulem GPS, který umožňuje určit přesnou polohu. A o to právě jde: zobrazit vaší aktuální polohu na mapě.

K čemu nebo komu je to dobré? Například vaší rodině nebo přátelům, kteří chtějí vědět, kde zrovna jste. Obavy ze ztráty soukromí by měla rozptýlit možnost určit ty, kteří k vašim datům budou mít přístup. A pak, aplikace je natolik chytrá, že umožňuje "lhát". okud například chcete oblafnout manželku nebo šéfa, můžete "ručně" nastavit svou polohu na daný čas v kanceláři.

Dobrá zpráva pro české uživatele zní, že Česko je mezi 27 zeměmi, které uvedenou službu umožňují používat. Špatnou zprávu poslal Google kupodivu majitelům telefonů iPhone, které by pro tuto aplikaci byly jako stvořené. Zatím ji však používat nemůžou, jsou v kategorii "již brzy". Podle některých hloupé marketingové opomenutí, podle jiných úmysl. Aneb další šťouchanec v konkurenční strkanci mezi iPhonem a googlovským telefonem G1?

Štítky:

Komentáře: 4:

Anonymous Anonymní řekl...

Nedivil bych se tomuto typu boje :)

6. února 2009 v 2:50  
Anonymous Anonymní řekl...

To už zachvilku každý z nás bude moci být novodobý James Bond. Když budu chtít někoho sledovat, tak mu podstrčím štěnici (až to poběží na něčem menším než mobil) a vím o něm dost podstatnou věc - kdy a kde. Každopádně zaměstnavatelé s tímhle můžou dělat tu věc, že každému zaměstnanci poskytnou služební mobil s předinstalovanou Latitude a budou sledováni bez jejich vědomí.

6. února 2009 v 10:31  
Anonymous Anonymní řekl...

G1 je take v kategorii "jiz brzy", takze spekulace o konkurencnim stouchnuti neni na miste.
Tusim, ze sluzba bude umet urcit polohu i podle BTS, tedy i pro telefony bez GPS.

7. února 2009 v 18:14  
Anonymous Anonymní řekl...

Hm tak nevim, kdyz otevru adresu google.com/latitude v mobilu automaticky me to presmeruje na google mapy, nikde nevidim zadny link na stazeni SW pro sledovani polohy. (Windows Mobile 6)

9. února 2009 v 9:39  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka