středa 27. května 2009

Telefonovat ani esemeskovat se s tím nedá ... no ale jinak je to geniální věc

Jistě, řeč je o iPhonu. Slabý příjem signálu, nepohodlné psaní zpráv, vysoký počet promeškaných hovorů (když je telefon stále zapnutý) - to všechno jsou důvody, proč jsem iPhone "degradoval" na svůj telefon s číslem dvě. Ale jinak? Vynikající Internet, instantní přístup k mailu a hlavně nepolevující lavina aplikací. Mnohé překvapí, některé i berou dech. Případně to, co umějí nebo co s nimi umějí jiní lidé.

Výtvarník Jorge Colombe na iPhonu "nakreslil" obálku nového čísla časopisu New Yorker. Jak říká, má telefon od února a díky aplikaci Brushes ho používá ke kreslení. Zmiňuje dvě hlavní výhody: protože je displej podsvícený, může kreslit i v šeru nebo ve tmě, což předtím prý šlo pouze s "hornickou čelovkou". A za druhé: může kreslit na ulici, aniž budí pozornost, protože si většina lidí myslí, že pouze kontroluje došlé maily. Zmíněnou obálku časopisu nakreslil za hodinu na newyorském náměstí Times Square.

Štítky:

Komentáře: 12:

Blogger eLKa řekl...

"Slabý příjem signálu, nepohodlné psaní zpráv, vysoký počet promeškaných hovorů"

Co tím přesně myslíte?

27. května 2009 v 22:05  
Blogger Miloš Čermák řekl...

Myslím tím: horší kvalita signálu (a pak hovoru), když na stejném místě používám iPhone a Nokii. Psaní zpráv: zatímco na Nokii (nebo jiném "tradičním" telefonu) vyťukám esemesku jednou rukou, bez překlepů, k psaní na iPhonu potřebuju obě ruce, a s mými medvědími tlapami je to samý překlep a samé opravování. Ale nejhorší jsou ty promeškané hovory. Mám telefon stále zapnutý (někdy ztlumený), ale když používám iPhone, přijde mi za dcen až deset SMS, že se mi někdo nedovolal, protože jsem byl mimo signál. Když teď používám Nokii, tak se to nestává. Není to jen můj problém, stěžuje si na to více lidí.

28. května 2009 v 0:04  
Blogger eLKa řekl...

Tak pokud psaní SMS srovnáváme s jakýmkoli klasickým tlačítkovým telefonem, tak samozřejmě že s takovým napíšete SMS i poslepu a ve 180 km za hodinu na D1. Co se týče těch nepřijatých hovorů, tohle se mi za rok a čtvrt s iPhonem ještě nestalo. Je pravda, že mám první generaci a asi taky jiného operátora (Vodafone). Nemůže to být tím?

28. května 2009 v 6:38  
Blogger Mirek Pakr řekl...

k těm zmeškaným hovorům .... Jestli to není tím, že zrovna ve chvíli kdy jste na internetu, mobil stahuje pres gprs a tím blokuje příchod hovoru. Můj mobil se neustále synchronizuje s Mobile Me a taky se mají lidé problémy dovolat. Nemyslím, že by mobil špatně chytal signál.

28. května 2009 v 8:23  
Anonymous Anonymní řekl...

Ty zmeškané hovory se stávají na O2 s 3G, protože O2 má nějakou zmršenou verzi 3G. Řešení je jiný operátor, anebo vypnout 3G.

28. května 2009 v 8:38  
Blogger rony řekl...

http://paste.lisp.org/display/69461

A GPRS Class B handset is able to register GSM and GPRS services simultaneously, just as GPRS Class A handsets do. However, voice calls and GPRS data sessions are only allowed sequentially, not in parallel.

Milos, skuste konzultovat problem sucasnej datovej komunikacie a neprichadzaniu volani s nejakym GSM specialistom. Je vysoko pravdepodobne, ze vas problem je "vseobecne vyskytujucou" sa "charakteristickou vlastnostou" GSM sieti.

28. května 2009 v 10:04  
Blogger Zuzka - Zlavomat.sk řekl...

Viz Mirek Pakr - je to tim GPRS/EDGE tzn. pravdepodobne pokud mate operatora T-Mobile nebo Vodafone - nabizeji "neomezeny internet", ale ze to je i "omezene volani" Vam nereknou.

Resenim je prejit k O2 (pokud jste v Praze), protoze tento operator ma jako jediny nejrozsirenejsi UMTS - rychlejsi internet, ktery Vam nebude blokovat hovory.

Velmi me mrzi, ze jsem tuto informaci neznal drive, pritom relativne pravidelne ctu servery o telekomunikacich :/

28. května 2009 v 10:10  
Anonymous Ozlik řekl...

Zmeskane hovory: Pripojenim iPhone k internetu to asi byt nemuze, pred chvili jsem prijal hovor pri cteni prave tohoto clanku (operator Vodafone)...

28. května 2009 v 15:01  
Anonymous Matěj Černý řekl...

Připojuji odkaz na další zkušenosti...

http://www.latrine.cz/8-tydne-s-iphone

29. května 2009 v 0:22  
Anonymous Anonymní řekl...

No já mám iPhone už cca půl roku a nemůžu si na nic stěžovat. Kancelář, multimédia, internet, hovory i SMS jsou naprosto vyhovující - stejně tak jako rychlost telefonu...

pod rukama mi prošli i PDA vyšších řad od HTC i Nokia, ale můžu říct že jedine s iPhone jsem opravdu spokojený...

Abych ho jenom nechválil - vadí mi na něm příšerně jedna věc... je prostě věčně upatlaný. Lesklý materiál atd... udělá své

29. května 2009 v 0:47  
Blogger Zuzka - Zlavomat.sk řekl...

Ozlik: je rozdil mezi nacitanim a jiz samotnym prohlizenim nactene stranky

- zkus si streamovat pres edge napr. youtube video a uvidis, ze se ti nikdo nedovola

29. května 2009 v 20:28  
Blogger BaRacuda řekl...

Toto není problém pouze iPhone. Mám WM 6.1 komunikátor ASUS P535 a zmeškané hovory se mi také ukazují. A je to přesně, jak říkáte. Přes GPRS se stahují maily a někdy se mi při tom lidé nedovolají. Jindy ano. Ale u alikací, jako google maps se to neděje. Pouze stahování mailů.

29. května 2009 v 23:01  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka