pátek 5. října 2007

"Ti ekonomové jsou velmi chytří lidé ..."

Na "sociálního ekologa" Ivana Ryndu dolehly globální změny klimatu tak silně, že na rozhovor do televize ČT24 dorazil 27. září večer značně indisponován. "Ti ekonomové jsou velmi chytří lidé a my je potřebujeme," řekl například. Česká televize pozvala vysokoškolského pedagoga (a také bývalého politika, který v devadeástých letech spoluzakládal Občanské fórum, byl poslancem Federíálního shromáždění a ještě v roce 2006 kandidoval do Senátu za Zelené), aby polemizoval s názory prezidenta Václava Klause. Rynda se jako Klausův oponent osvědčil, vystoupil už v debatě v událostech o tři dny dříve, ale to byl na rozdíl od svého vystoupení v pořadu Interview 24 střízlivý.

O klipu, který si lidé údajně rozesílají elektronickou poštou, informoval deník MF Dnes. Tomu také sám Rynda svou indispozici potvrdil: "Zkolaboval jsem a lidem se omlouvám," uvedl. Trochu ho to ovšem diskvalifikuje jako vědce: popisuje-li svůj stav před kamerou jako "kolaps", těžko můžeme věřit jeho terminologické exaktnosti, když hovoří o změnách klimatu. Zajímavé je ještě jiná věc: v početných komentářích na serveru YouTube.com Ryndu hodně diváků hájí a tvrdí, že možná ani není opilý, nýbrž má "specifický projev a řeč těla". Asi žijeme v době, která nemá ráda definitivní soudy, a podobně jako se nemůžeme shodnout o povaze změn klimatu, bojíme se přijmout fakt, že ožrala je zkrátka ožrala. Moderátor Lutonský nakonec rozhovor "možná z pochopitelných důvodů" ukončil předčasně.

Štítky: ,

Komentáře: 5:

Blogger akb řekl...

No, ale uznej, on tam Ivan Rynda vypada hodne sverazne, ale mluvi souvisleji nez hodne lidi za strizliva... Nekdo na YouTube psal: kdyby to bylo v radiu, nikdo si toho nevsimne. Myslim, ze tak to opravdu je.

5. října 2007 v 10:20  
Blogger Miloš Čermák řekl...

Ano, to je pravda! O tom jsem premyslel, to je fgakt dobry postreh. Dokonce jsem to zkousel poslouchat se zavrenyma ocima ... jsou tam mista, kdy se ztraci a trochu mu chybi nit, ale nekdy mluvi opravdu smysluplne. Nicmene ozraly je, o tom asi neni sporu.

5. října 2007 v 10:25  
Anonymous Anonymní řekl...

Predevsim mi je podezrele, pokud vedec zapiji jakekoliv prasky "nekolika sklenickami vina" a pak se divi, co to s nim dela.

5. října 2007 v 17:38  
Anonymous Anonymní řekl...

Ano, z rádia to nikdo nepozná: navíc Rynda se rád zapléta do sebe i za střízliva a to možná ještě více.

To že zapil prášky vínem bych se ani nedivil, protože takoví lidé nepijí vodu, ale víno. Je to už víceméně zvyk. Víno neberou jako alkohol. Znám je.

8. října 2007 v 20:54  
Blogger Don Insalata řekl...

No ještě bych napsal článek "Ty režisérky moc chytří lidé nebudou" http://www.ceskatelevize.cz/vysilani/10117973312-pred-polednem/207452801360716-16.07.2007-11:31.html?from=60

trva to sice pul hodiny, ale ta pulhodina stoji za to :oD

19. října 2007 v 20:30  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka