pondělí 12. listopadu 2007

Christmas Is All Around

Vodafone má stejně jako loni hezkou předvánoční reklamu. Tentokrát v ní však neúčinkují falešní sobi a Čtvrtníček, ale ovečky a Billy Mack. Lépe řečeno píseň tohoto zpěváka. Bill Mack je fiktivní bývalá rocková hvězda z filmu Love Actually (v Česku pod názvem Láska nebeská, z roku 2003), která nazpívá coververzi svého starého hitu Love Is All Around, ale s novými slovy Christmas Is All Around.

Píseň Love Is All Around poprvé nahrála zapomenutá skupina Troggs v roce 1967, proslavila ji však skupina Wet Wet Wet v devadesátých letech na soundtracku filmu Čtyři svatby a pohřeb (1994). Scénáristou tohoto filmu byl Richard Curtis, který napsal a navíc také režíroval i film Láska nebeská. Písnička se stala celosvětovým hitem a téměř po třiceti letech tak vydělala velké peníze svému autorovi Regu Presleymu. Ten téměř celý astronomický honorář utratil za výzkum fenoménu tajemných kruhů v obilí.

Parodie Christmas Is All Around je nepochybně nejvtipnější ze všech coververzí. Sám Bill Mack o ní rozhlasovému moderátorovi ve zmíněném filmu říká: "Ale Miku, ty víš stejně dobře jako já, že ta písnička je sračka. Ale nebylo by skvělý, kdyby hit letošních vánoc nenapsal žádnej arogantní puberťák, ale bejvalej sjížděč heroinu, kterj touží po comebacku za každou cenu? Protože až přijdou vánoce, tak těmhle mladejm popíkářům bude na koulích tancovat nějaká kočka, zatímco já budu zavřenej v bytě se svým manažerem, shodou okolností nejošklivějším chlapem na světě? A bude nám do prdele hrozně, protože ten náš riskantní plán do prdele nevyšel? Takže, milé děti, jestli věříte na Ježíška tak jako strýček Billy, tak si kupte tuhle posranou desku, a rozhodně si nenechte ujít ten neuvěřitelnej moment, kdy se snažíme nacpat jednu slabiku navíc do čtvrtýho verše."

Moderátor říká: "Bille, myslíš verš: ´Vánoce jsou všude kolem nás ...´?" A Billy Mack odpovídá: "... tak je nechte sněžit.´ Fujtajbl."



Štítky: ,

Komentáře: 3:

Anonymous Anonymní řekl...

Ty ovecky jsou taky kradene, a narozdil od christmas songu od heraka bez licence:/.
Viz http://iam.kryspin.net/inspirace-nebo-kradez-napadu/ - a je to skoda, puvodni Shaun the sheep od Aardmanu (Wallace a Grommit, Slepici ulet) jsou jeden z nejlepsich vecernicku poslednich par let, doufam ze se dostanou i na ct1...

13. listopadu 2007 v 15:05  
Anonymous Anonymní řekl...

Bill Mack je krásná postava a kromě té vánoční písně je nezapomenutelný ještě jeho výrok v dětském televizním pořadu: "Děti, nekupujte drogy .... staňte se hvězdou a budou vám je dávat zadarmo!"

13. listopadu 2007 v 15:36  
Anonymous Anonymní řekl...

Hlavně kvůli téhle písničce jsem se koukla na Lásku nebeskou. A Billy Mack je hvězdou celého toho filmu. Co vypustí z pusy, je vlastně něco tak neuvěřitelně debilní i chytré najednou, že prostě musíte smíchy brečet!

1. dubna 2008 v 18:34  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka