středa 14. listopadu 2007

Noisebrothers: Natočeno v Praze

Kdysi dělali amatérské reklamní klipy pro Nokii, točili s Jiřím Čunkem, tropili si legraci z komunistů, mají videa líbajících se holek. Ale tentokrát zveřejnili na Streamu video, které přesahuje běžný rámec amatérské filmařské recese. Řeč je o Noisebrothers, dvojici dvacetiletých filmařů, kteří točí videa pro internetovou televizi Stream.cz.

Noisebrothers se tentokrát pustili do pouliční vřavy půtek nacistů a anarchistů na Starém Městě v Praze. Sami tvůrci se nejspíš dobře bavili (jako vždy), výsledek je však – pateticky řečeno – dobrou ukázkou občanského žurnalismu. A také do jisté míry vizitkou žurnalismu takzvaně profesionálního. Udivený divák sleduje, jak početné hloučky fotografů krouží kolem poněkud méně početných hloučků demonstrantů a jak žurnalisté s vážnou tváří čekají, až se něco semele. A když se tak stane a někdo je zraněný, strkají mu nezúčastněně objektiv málem až do obličeje. Zatímco amatéři neprofesionálně zasahují do děje a ruší atmosféru bitky teatrálními výkřiky („Nekopej ho, prosím, nekopej ho!“, případně „Nerozbíjej to auto, proč to děláš?“).

Skvělé video, klobouk dolů. Jen příště bacha, ať nedostanete na budku.

Štítky: ,

Komentáře: 3:

Anonymous Anonymní řekl...

ano, skvěle video, kde Noisebrothers zesměšnili sami sebe, protoze svou reakci ukazali ze ziji ve stejnem vzduchoprazdnu jako ti, ze kterych si casto delaji prdel

15. listopadu 2007 v 1:06  
Blogger noisebrothers řekl...

coze? coze? horsi kritiku jsem neslysel... anonyme...

15. listopadu 2007 v 16:14  
Anonymous Anonymní řekl...

wow!!! pánové klobouk dolů!!!

27. dubna 2008 v 17:22  

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka