sobota 17. listopadu 2007

Sametovka v 16:24

Náš demokratický režim dospěl do plnoletosti. Dnes je to osmnáct let od počátku takzvané sametové revoluce, pro kterou však - z nedůvěry k částečně zdiskreditovanému a částečně příliš patetickému slovu revoluce - užívám slovo převrat. Přijde mi neutrálnější a případnější, nerad bych se však s historiky pouštěl do sporů o přesném obsahu slov a pojmenování událostí.

Poslední roky obvykle trávíme výročí 17. listopadu v cizině, protože jde o volný den, který příjemně zkrátí pracovní týden a učiní také uvolňování dětí ze školy jednodušší. Letos připadl 17. listopad na sobotu, v cizině jsme však i tak. Sedím u notebooku v rodinném hotelu nedaleko korutanského městečka Flattach. Asi pět set merů od našeho hotelu je dolní stanice lanovky vedoucí na ledovec Mölltal. Je pět hodin odpoledne a na údolí padla tma.

Podařilo se mi zprovoznit připojení k Internetu. V hotelu je bezdrátová síť, brýlatý majitel si ji však bedlivě střeží složitým alfanumerickým klíčem. Ale po kratším vyjednávání v němčině nám ho prozrazuje. Stahuji si poštu, kontroluji blog a také ze zvědavosti otvírám pár zpravodajských serverů. A že se dějí věci! Server Novinky.cz má jako hlaní článek informaci o tom, že na Václavském náměstí protestují dva tisíce odpůrců radaru. A server iDnes.cz zase své seriózní čtenáře informuje o tom, že se jakýsi Paroubek oženil. Přesně v 16:24.

Vítejte v dospělosti.

Štítky:

Komentáře: 0:

Okomentovat

Přihlášení k odběru Komentáře k příspěvku [Atom]

<< Domovská stránka